Как да персонализираш планера си?

Планерът ти може да бъде персонализиран по много различни начини, в зависимост от твоите желания и предпочитания. В тази статия събрахме няколко идеи, които можеш да използваш.

Използване на цветни химикали

Добавянето на различни цветове е чудесен начин да разнообразиш и персонализираш планера си. Можеш  да си направиш система за цветно кодиране. Един от най-използваните начини за цветно кодиране в твоя планер е да използваш различен цвят мастило за всеки един аспект от живота ти. Например можеш да използваш един цвят за работа, един за почивка, един за семейство и т.н. Това ще ти позволи по-бързо да се ориентираш в графика си и ще направи всичко по-забавно.

Стикери и декоративно тиксо

Можеш да използваш различни видове стикери и декоративно тиксо. Със стикерите можеш да отбележиш конкретно събитие, като това прави планера ти по-прегледен или пък да използваш стикери, с които само да декорираш – изборът е твой. При декоративното тиксо можеш да залепваш разнообразни десени и да подбереш различни цветове. Така планера ти  ще бъде украсен от теб, спрямо цветовете и шарките, които обичаш.

Собствени рисунки и илюстрации

Независимо дали можеш да рисуваш или не, винаги имаш възможността да си нарисуваш нещо лесно, което ще разнообрази планера ти и освен това ще бъде уникално само по себе си.  Но винаги можеш да използваш готови стикери за декорация, ако смяташ, че няма да се справиш.

Любими цитати и фрази

В нашия планер сме оставили пространство към месечния и седмичния изглед, за да запишеш твоите любими цитати или фрази. Тези, които наистина харесваш и биха ти повлияли мотивиращо. Ако се чудиш какви могат да бъдат, можеш да прочетеш статията ни за вдъхновяващи цитати, които сме подбрали в различни категории.

Щипки и кламери

Използвай интересни кламери и щипки, с които да отбележиш текущата седмица или месец. Те могат да бъдат с различни шарки и форми. Отделно можеш да използваш различни цветни разделители за страници.

Промяна или допълване на раздели

Това, че някои от разделите в планера са озаглавени по определен начин не значи, че не можеш да ги промениш. Достатъчно е да залепиш някои от стикерите с етикети и да пишеш отгоре, можеш да използваш и други стикери или пък да залепиш декоративно тиксо, но то не трябва да е гланцирано, за да не се изтрива химикала или маркера.

 

Прочети още: 4 идеи за неща, които да следиш в твоя планер
5 ползи от използването на планер

 

Остави коментар