Използването на планер не се свежда само до записване на всекидневните задачи, които най-вече се свързват с работата. Използването на хартиен тефтер-органайзер ти позволява да планираш личния си живот, да си записваш спомени и всичко останало, което ти е необходимо.

Затова сме подбрали 4 идеи за неща, които можеш да следиш и вписваш в твоя планер:

1. Изготвяне на седмично меню

Независимо дали спазваш определен хранителен режим или не, предварителното планиране на седмичното меню може да ти спести много време и нерви. В повечето случаи се пазарува в по-голямо количество – веднъж или два пъти в седмицата. Това ти позволява да планираш предварително менюто и по този начин да направиш списъка си за пазаруване. След това можеш да определиш в кой ден какво ще се готви, така че със закупените продукти, да покриеш седмицата или дните до следващото пазаруване. Ако решиш да пробваш за седмица, ще видиш колко е удобно и най-вероятно ще продължиш да го правиш.

2. Следене на различни рутини и навици

Тук възможностите са много, в зависимост от това какъв е твоят начин на живот. Ако спортуваш можеш да следиш тренировките си, като си определиш предварително дните за тях. Можеш да впишеш вида на тренировките за конкретната седмица и да отбележиш, когато са изпълнени. По този начин ще можеш да проследяваш резултатите си. Същото можеш да направиш и при спазването на хранителен режим и приема на вода. От друга страна можеш да записваш в бюти режима си, както и специални процедури, които правиш и желаеш да следиш. Допълнително можеш да вписваш още много неща, които отговарят на нуждите и лайфстайла ти.

3. Проследяване на крайни срокове и важни дати

Както на работа, така и в личния си живот има дати, които трябва да помним и да отбележим. Още в началото на годината можеш да впишеш в твоя планер всички крайни срокове за плащане на определени сметки, подновяване или закриване на абонаменти. След това можеш да се концентрираш в записването или отбелязването със стикери на по-приятните неща – например дългоочакваното излизане на поредицата книги, филми или сериали, които следиш. Отделно можеш да впишеш концерти и всякакви подобни събития, независимо, че социалните мрежи напомнят, но е много по-лесно да се организираш, когато го имаш черно на бяло. Рождените дни, имените дни също са важни дати, които не бива се изпускат.

4. Записки и спомени

Знаем, че да бъдем благодарни е нещо много важно. Планерът може да бъде използван и като дневник, за да записваш своите спомени и най-важните моменти от конкретния ден, седмица или месец. По този начин, винаги когато искаш, можеш да си припомняш важните неща и бъдеш благодарен за тях.