През последните години модерните технологии промениха начина ни на живот. Независимо, че компютрите и смартфоните са неразделна част от нашето ежедневие, писането на ръка продължава да е важно в образованието, заетостта и нашето ежедневие. Ето някои от ползите на писането с химикал и как те влияят положително върху нашия живот:

Мислим по-ясно

Писането позволява да преосмислим мислите си, преди да ги запишем. Можем да ги оставим да се подредят в добро изречение, преди да докоснат листа. Мислите ни се реят по-лесно и спокойно, като не се разсейваме толкова от различните приложения. Пишейки на клавиатура, понякога не можем да се отпуснем истински, сякаш се състезаваме с времето и пространството.

Имаме по-голяма свобода и възможности да бъдем креативни

Писането на ръка ни позволяват да мислим по-свободно. Можем да запишем нещата с наш уникален и собствен шрифт, да ги подчертаем, закръглим, оцветим в различен цвят, както ни е най-удобно на нас самите и в каквото настроение се намираме в момента. Това бихме направили по-трудно, когато използваме програми и текстови редактори, защото се съобразяваме с техните начини за структуриране на текста.

Запомняме повече и развиваме мозъка си

Когато пишем мозъкът работи по различен начин, за разлика от тогава, когато пишем на клавиатура или когато докосваме екран. Изследванията показват, че писането подобрява мозъчната функция и може да промени неговото развитие. Писането на ръка увеличава способността ни да съхранявате информация, да разбираме нови идеи и да бъдем по-продуктивни.

Фокусираме се върху важните неща

Писането с химикал ни помага напълно да се ангажираме с нашите мисли в сегашния момент. В забързаното ежедневие понякога е лесно да забравим какво искаме от живота. Когато нашите цели и желания са написани на ръка, тогава е по-вероятно да ги постигнем и да намерим време за тях. От друга страна, след като нещо е написано, умът вече не трябва да го помни и може да се съсредоточи върху други по-важни неща.